Regelmatig lezen we de berichten in de krant of op internet. “Inbrekers slaan hun slag in...” of “Ravage aangericht na inbraak."

Een inbraak veroorzaakt veel leed bij de slachtoffers. Iemand is zonder toestemming in je huis geweest en heeft je persoonlijke spullen doorzocht. Wanneer de politie komt is de vogel meestal al gevlogen. Een effectief middel om inbraak zoveel mogelijk te helpen voorkomen, of dat de politie in een zeer vroeg stadium wordt gewaarschuwd, is een WhatsApp-groep. Meerdere plaatsen in Nederland werken er al mee. Het systeem heeft zijn nut al bewezen. Ook in Eastermar kan dit erg nuttig zijn. "Tsien pear eagen sjogge ommers mear as ien?" 

Hoe werkt het?

Wanneer een lid van de App-groep een verdachte situatie signaleert dan stuurt hij een app naar alle overige leden. Indien nodig wordt direct 112 gebeld of enkele leden dichtbij de locatie gaan zelf naar de plek om poolshoogte te nemen. Op die manier wordt geprobeerd een inschatting te maken om de plannen van de verdachte persoon te verstoren (‘de zaak stuk te maken’).

Spelregels

Deelnemers krijgen van tevoren een aantal spelregels waaraan men moet voldoen. Zo moeten deelnemers bijvoorbeeld minimaal 18 jaar zijn en in Eastermar, op It Heechsân, It Wytfean of Skûlenboarch wonen. De groep mag alleen worden gebruikt waarvoor hij bedoeld is.

Ook meedoen?

Ook meehelpen om Eastermar een stukje veiliger te maken? Meld je dan aan via: .

Laat je naam, adres, geboortedatum en mobiele nummer achter. Je ontvangt vervolgens de spelregels en een instructie. Minimaal 2 deelnemers per straat zou heel mooi zijn. Er kunnen maximaal 100 deelnemers meedoen.

(Dit is een particulier initiatief.)
WatsApp Spy

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen