Een aantal weken geleden werd tijdens een kerkdienst in Eastermar verteld over de reis die enkele bestuursleden in september 2014 naar Armenië hadden gemaakt. Daarbij werden ook beelden getoond die duidelijk maakten dat de situatie daar nog altijd erg slecht is (voor kinderen). Doutsen Hamstra (8 jaar) was daarbij en werd geraakt door wat ze zag en hoorde over de situatie daar. Ze dacht: ik ga een actie op touw zetten. De week daarna voegde ze de daad bij het woord. Ze pakte haar fiets en ging spontaan langs vrienden en bekenden en belde aan met de vraag om geld te geven voor Famtofam. En dat lukte haar prima. Zo kon ze op één middag € 16,- verzamelen.
Vandaag (7 februari) belde ze aan bij Elle & Jantsje Hoekstra en, gewapend met een tupperwaredoosje, kwam ze de opbrengst afleveren. Dus naar binnen, de jas uit en het doosje op de kop. Na het maken van een foto en het nuttigen van wat lekkers bleef ze gezellig nog een uurtje knutselen. Daarna keerde ze met het lege tupperwaredoosje weer vrolijk huiswaarts. Geweldig toch, zulke ambassadeurs?

doutsen

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen