‘It Stedmapaad’ in Eastermar en de ‘Ritskebos en Belvedère- route’ hebben beide een eervolle vermelding ontvangen in de Ommetjes-prijsvraag, uitgeschreven door Landschapsbeheer Friesland.
Het ommetje ‘it Stedmapaad’ werd ingediend namens het samenwerkingsverband Tytsjerksteradiel en ‘de Ritskebos en Belvedère–route’ werd ingediend door de heer en mevrouw Lok en de heer Ytsma. Het doel van de wedstrijd was om mensen te inspireren tot het bedenken van kleine wandelingen dicht bij huis.

Drie inzendingen uit Tytsjerksteradiel bij de laatste tien

Landschapsbeheer Friesland heeft maar liefst 52 inzendingen ontvangen. Bij de tien mooiste voetpaden was Tytsjerksteradiel met maar liefst drie inzendingen vertegenwoordigd. Het derde ommetje uit Tytsjerksteradiel dat het tot de top 10 had geschopt was het ‘Ommetje Eastermar’, ingediend door de heer Brouwer.

Eerste prijs

De eerste prijs ging naar de kuierroute bij Achlum. De prijs was een cheque van tienduizend euro, met dit geld kan dorpsbelang Achlum aan de slag om met Landschapsbeheer Friesland het ommetje uit te voeren. De kuierroute bij Achlum is kandidaat voor de landelijke Ommetjes-prijsvraag. De ommetjes uit Tytsjerksteradiel worden meegenomen in de provinciale inventarisatie van oude voetpaden die op dit moment door ‘Oude Paden, Nieuwe Wegen’ wordt gedaan.

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen