SUMAR – Vrijdag 27 september is de optocht van versierde wagens in Sumar. Het thema van deze optocht is TIJD. Dit thema was gekoppeld aan het tweejaarlijkse dorpsfeest dat begin september zou plaatsvinden, maar dat werd afgelast in verband met het tragische overlijden van een 32-jarige dorpsgenoot.
De wagens zullen rijden in volgorde van de tijd: van de ijstijd tot het jaar 2000.
Vrijdagmorgen is de opstelling van de wagens om 08.30 uur op de Knillis Wytseswei, het vertrek is om 09.00 uur. De route die deze ochtend zal worden gereden is door heel Sumar. In de middag zijn er vanaf 13.00 uur activiteiten voor de kinderen, die georganiseerd worden door de beide basisscholen.

Vrijdagavond is de herhaling van de optocht. De wagens stellen zich dan op om 18.00 uur op de Knillis Wytseswei, het vertrek is om 18.30 uur. Er zal die avond 2 á 3 keer een vaste route worden gereden in het centrum van Sumar. De prijsuitreiking is aansluitend om 21.00 uur in dorpshuis De Kamp. Bekijk het volledige programma voor deze dag op www.ov-sumar.nl

 optocht

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen