De zandwinput Heechsân aan het Prinses Margrietkanaal bij Kootstertille is een gevaarlijke plek. De toegang tot de zandwinput over land en over water is daarom ten strengste verboden. Iedereen die de zandwinput betreedt of invaart stelt zich bloot aan dit gevaar. Bovendien loop je een grote kans op een boete van € 330.

In de zandwinput wordt volop zand gewonnen door middel van zandzuigers. De oevers zijn daarom zeer instabiel. Regelmatig verdwijnen hele boomsingels onder water. Recreëren en varen op de zandwinput is levensgevaarlijk.

Bij de toegang over land staan de bekende ‘art. 461 verboden toegang’ bordjes. Bij de invaart vanaf het PM-kanaal staat een zogenaamd A1 verbodsbord ‘verboden in te varen’. Wij doen een dringend beroep op u om gehoor te geven aan de verbodsboden en waarschuwingen. Overtreders worden zonder pardon bekeurd. De afgelopen tijd zijn al diverse boetes uitgedeeld.

Gemeente Achtkarspelen
Provincie Fryslân
Politie Fryslân

ABA 1594

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen