×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 78 niet laden

De Christelijke basisschool “De Balsemyn” vierde 24, 25, 26 september jongstleden het 125- jarig bestaan van het Christelijk (basis)onderwijs. 

125_jaar

Op vrijdag 24 september was er een feest voor de kinderen. Ze deden Oudhollandse spelletjes en konden genieten van het draaiorgel. ’s Middags was er een disco in de feesttent. Op zaterdag 25 september was er een reünie. Ruim vierhonderd reünisten maakten het feest mee in de feesttent aan de Grote Hornstweg. Naast het ophalen van herinneringen in o.a. het oude schoolgebouw aan de Torenlaan, verzorgden (oud-) leerlingen en leerkrachten een cabaret. Zondag 26 september werd er een gedenkdienst gehouden.
KBS “De Balsemyn” is in 2007 verhuisd naar ‘de Kjellingen’. Hiermee werd het derde gebouw betrokken in de geschiedenis van de school. Om het jubileum extra glans te geven onthulde de jongste leerlinge van de school, Hilda van der Veen, een gedenkplaat. Deze is samen met de twee ‘eerste stenen’ uit eerdere schoolgebouwen verwerkt in een fraaie omlijsting in de schoolentree. We kunnen terugkijken op een geweldig feest en willen dan ook iedereen bedanken voor hun deelname en inzet.

Met vriendelijke groet, De jubileumcommissie

Namens 'de Balsemyn' heeft Albert Bakker een grote fotoreportage gemaakt: kijk hier voor zijn foto's.
Kijk hier voor de Balsemyn foto's van de feestelijkheden op en rond de school.

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen