×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 78 niet laden

Bijgaand stuur ik u een oude schoolfoto uit Eastermar (christelijke school). Hij is gemaakt omstreeks 1910-1911. Mijn pake staat er in elk geval op. Zijn naam is Roel van der Veen en hij heeft vrijwel zijn hele leven in Eastermar gewoond.


Hij is geboren en getogen aan de Seadwei en woonde vanaf eind jaren '50 tot halverwege de jaren '70 aan de E.M. Beimastrjitte 22. Hij is het tweede jongetje links in de tweede rij van boven. Zijn broer Johannes en zussen Riekje en Sjoukje staan ook op de foto. Misschien is het leuk om deze foto op uw website te plaatsen? Ook ben ik benieuwd of er anderen zijn die hun ouders/grootouders herkennen.
19XX_Christelijke_school_Oostermeer

... en hierbij stuur ik u nog een andere foto uit het begin van de vorige eeuw. Ook hier staan familieleden van mij op. Ik ben benieuwd in welk jaar deze foto gemaakt is en wat de reden van het feestgedruis was. Was het een schoolfeest of werd er iets anders gevierd?
19XX_Feest_yn_Eastermar

... en hierbij nog een foto uit 1935: Reisje van de ouden van dagen.
Mijn overgrootvader Tjipke van der Veen torent er, in de tweede rij van boven, bovenuit en is te herkennen aan zijn pet. Zijn vrouw Gepke is de - vrolijk lachende - tweede vrouw rechts op de tweede rij van onder.
1935_ca._Reiske_alden_fan_dagen_Tjipke_en_Gepke_van_der_Veen_
Alvast bedankt voor uw reactie en met vriendelijke groeten,

Greet Noorda (kleindochter van Roel en Aagje van der Veen út Eastermar)

(Eventueel zijn de foto's in groter formaat bij de redactie op te vragen.)

{jomcomment}

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen