KEaRN en aanpakkers in actie tegen zomereenzaamheid 

Burgum, 20 mei 2016 – In de zomer staan veel activiteiten op een laag pitje. Dan wordt het stil als je een klein sociaal netwerk hebt. Daarom gaat KEaRN samen met ‘aanpakkers’ uit een aantal dorpen de straat op om aandacht voor‘zomereenzaamheid’ te vragen. Voorbijgangers krijgen een speciale ansichtkaart waarmee zij iemand kunnen uitnodigen om af te spreken of samen iets leuks te ondernemen. Voor velen is de zomervakantie een periode om naar uit te kijken, lekker met het gezin of vrienden op vakantie. Maar anderen zien er als een berg tegenop. Want juist in de zomer, als activiteiten en vrijwilligerswerk vaak stil liggen en veel mensen op vakantie zijn, is het risico op eenzaamheid bij mensen met weinig contacten groter. Samenwerken is kracht: aanpakker van eenzaamheid Met de actie roepen KEaRN en de aangemelde vrijwilligers, initiatieven en organisaties mensen op om van toeschouwer van eenzaamheid, aanpakker te worden. Dat kan door in de zomer iets leuks te ondernemen met iemand die zich in die periode eenzaam voelt. Door af te spreken om bij te praten of op bezoek te gaan. Voor de uitnodiging is er de speciale ansichtkaart, maar ook een e-card op actiewebsite www.wienodigjijuit.nl. Eenzaamheid is van alle leeftijden. Het gaat echter niet alleen om ontmoeting, maar om contact: het gevoel ertoe te doen en je van nut te voelen. Het gevoel hebben gewaardeerd, gehoord en gezien te worden. KEaRN zet zich hiervoor in omdat elk mens telt bij wie eenzaamheid wordt voorkomen of wordt verminderd! De kaarten zullen worden uitgedeeld door: PKN Hurdegaryp, MFC It Maskelyn, lokaal loket Eastemar, BOB Oentsjerk, Bennema State Hurdegaryp, Dorpenteams en Jeugdteams, Ook gaan we ‘eropaf’ en zijn we op de volgende data hier te vinden:

Dinsdag 5 juli:

 Eastermar (Supermarkt ‘Alles ûnder ien dak’) van 14.00-16.00 uur   En wie nodig jij uit deze zomer?

kearn

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen