EASTERMAR:  Op zaterdag 15 december om 20.00 uur vindt in Theater Meerzigt te Eastermar de voorstelling ‘Max Tailleur – Ik lach om niet te huilen’ plaats door Het Nederlands Komedie Theater.

maxTailleurPersfoto

Sam en Moos. Wie kent ze niet? De kameraden van raskomiek en moppentapper Max Tailleur (1909-1990). Decennialang vertelde hij zijn moppen, wietzen en anekdotes aan het Nederlandse publiek. Meestal in zijn vertrouwde theater De Doofpot, maar ook in theaters in Nederland en ver daar buiten.  Verhalen over de Joodse schlemiel die toch zijn kop boven water weet te houden.
Een voorstelling over een man met de lach en de tragedie. Een leven vol hoogtepunten en diepe dalen. Want hoewel Tailleur en zijn vrouw de oorlog overleefden, verloren ze al hun familieleden. En na de oorlog verweten de overlevenden Tailleur altijd te lachen om de Joodse tragedie. Daarbij had hij ook nog last van zware reuma die hem zijn hele leven teisterde. Maar altijd bleef hij vechten voor zijn eer en grappen.
Want wat moest Tailleur anders? Hij lachte om niet te huilen.
Het verhaal speelt zich enerzijds af tussen David Oppenheim en Stella Jansen in de race voor de AVRO Max Tailleur Contest in 1981 en schakelt iedere keer weer over naar de dialoog tussen Max Tailleur en zijn echtgenote nét voor de opening van Café De Doofpot in 1952, afgewisseld met geluidsfragmenten van Tailleur. 

Een hommage aan Tailleur, maar ook een toneelstuk over theater maken, de kunst van het moppen tappen en over relaties. Op de achtergrond de tragiek van de Joden in de 2e Wereldoorlog.
Een theatervoorstelling over een verhaal met grote tegenstellingen en ontroerende momenten, afgewisseld met het repertoire van deze komiek.
De voorstelling heeft onlangs veel publiciteit gekregen op landelijke radio en TV, o.a. bij DWDD en EenVandaag.
Entree € 12,50 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje na afloop.
Reserveren kan via www.theatermeerzigt.nl   of telefonisch via: 0512-471232
Voor meer informatie, ga naar www.theatermeerzigt.nl  

Met Vriendelijke Groet / Mei Freonlike Groetnis,

Heymen Jansen

Max Tailleur - PR foto