Wegens grote belangstelling voor de voorstelling 'Lytse Fryske Winterreis' door Henk Zwart en Herman Peenstra op zondag 13 januari om 15.00 uur in Theater Meerzigt te Eastermar is er nu een EXTRA voorstelling ingelast op de avond om 19.30 uur.

Lytse Fryske Winterreis is een muzikaal theatrale uitvoering van de wereldberoemde 'Winterreise' van Franz Schubert, naar gedichten van Wilhelm Müller.

Henk Zwart, bekend van theatergroep Suver Nuver, werd geïnspireerd door de Friese vertaling van 'Winterreise'. De liederen, die in het Fries vertaald zijn door Atze Bosch en Bernard Smilde, worden onderling verbonden door theatrale handelingen die het verhaal op een bijzondere manier versterken. In 'Lytse Fryske Winterreis' zwalkt de hoofdpersoon door de kou, op zoek naar zielenrust. Als hij een muzikant ontmoet tijdens zijn reis, ontstaat er langzaam een band. De muziek leert hun troost te geven. Het verhaal symboliseert de zoektocht van de mens naar zichzelf. Een programma voor liefhebbers van dit beroemde klassieke werk van Schubert, maar ook mensen die hiermee niet of minder bekend zijn, zullen het programma waarderen door de subtiele theatraliteit en door de toegankelijke melodische klanken.

De voorstelling is geheel akoestisch. En ook voor niet-Friestaligen is deze uitvoering zeer de moeite waard!

Entree € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst én een hapje en drankje na afloop. Voor meer informatie en reserveren: www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232

Inlytsefryskewinterreis4