EASTERMAR: Op zaterdag 27 oktober om 20.00 uur vindt in Theater Meerzigt te Eastermar de voorstelling 'Vreeswijk en de Andersons' plaats door theatergroep 'De Andersons'.

De Andersons waren vorig jaar al in Theater Meerzigt met hun wervelende programma 'Mijn Rijkdom'. En nu met 'Vreeswijk en De Andersons': een muzikaal eerbetoon aan de bij velen zeer bekende en bijzondere zanger Cornelis Vreeswijk.

Anna Ågren, het vrouwelijke deel van de Andersons, groeide op met een Zweedse vader en daarmee ook met het repertoire van Vreeswijk. 25 jaar na zijn dood brengen De Andersons een mix van zijn bekende, maar zeker ook van zijn minder bekende repertoire, gecombineerd met bijzondere nieuwe vertalingen, eigen werk en Zweedse tradities.

Van 'Misschien wordt het morgen beter' en de 'Nudistenpolka' tot de 'Hopeloos blues' en hoe ging het eigenlijk verder met 'De nozem en de non'?

Een nostalgisch programma over de zanger die Nederland veroverde in de zeventiger jaren.

Cornelis Vreeswijk werd in 1937 in IJmuiden geboren als oudste van vier kinderen. In 1950 verhuisde het gezin naar Stockholm in Zweden, waar zijn vader als automonteur ging werken. Het gezin remigreerde in 1961 naar Nederland, maar Cornelis en zijn zuster Ida bleven in Zweden wonen.

Vreeswijk was geliefd in Zweden, maar ook omstreden. Een aantal van zijn liedjes mochten niet op de radio gedraaid worden omdat men de teksten aanstootgevend vond.

Ook na zijn dood bleef Vreeswijks oeuvre in Zweden ongekend populair, getuige ook de Cornelis Vreeswijkdag, die jaarlijks in augustus in Stockholm wordt gehouden. Ook zijn sterfdag wordt nog altijd herdacht.

In 1966 werd Vreeswijk door de VARA uitgenodigd naar Nederland te komen. De single van 'De nozem en de non' flopte. Zes jaar later verscheen zijn elpee Cornelis Vreeswijk (1972) die met platina werd bekroond; er werden honderdduizend exemplaren van verkocht. In november 2010 ging in Zweden een film over zijn leven in première, 'Cornelis'.

Een voorstelling over actualiteit van vroeger en nostalgie van nu. Over succes en teloorgang, actueler kan het niet!

Entree € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze. Precies zoals Cornelis vroeger gewend was.

Reserveren kan via www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232

Voor meer informatie, ga naar www.theatermeerzigt.nl en www.deandersons.nl

anders