EASTERMAR: Op zaterdag 14 december om 20.00 uur vindt in Eastermar een uniek concert plaats met het Russische ensemble “The Compatible”, georganiseerd door Theater Meerzigt.
Deze groep is regelmatig te zien en te beluisteren onder de Dom van Keulen en ook in Nederland spelen ze regelmatig op straat in Den Haag, Utrecht, Leiden, Haarlem, etc. Op Youtube staan dan ook vele filmpjes van passanten, die de groep zagen optreden in één van de straten van de grote steden. Zij treden verder op in radiostudio’s en geven besloten concerten op uitnodiging. Zo mochten zij onlangs een uitvoering geven voor het Belgische koningshuis. Openbare concerten geven zij echter nauwelijks en daarom is het uniek te noemen dat deze zeer professionele musici nu een volledig concert geven in Nederland.

The Compatible

The Compatible werd in 2002 opgericht door studenten van het Nizhny Novgorod Staats Conservatorium en speelt in een bijzondere bezetting met instrumenten als viool, balalaika contrabas, tuba en bayan, een Russische chromatische accordeon met een diepe bas en een veel groter bereik dan de westerse accordeon. Door de bijzondere keuze van deze instrumenten, lijkt het alsof er een volledig symfonieorkest staat te spelen. De musici voeren bekende werken uit van o.a. Vivaldi, Bach, Mozart, Pachelbel en Piazolla, dus dit concert is ook zeer geschikt voor liefhebbers van toegankelijke klassieke muziek.

Wegens de grote belangstelling uit het gehele land is de uitvoering niet in Theater Meerzigt, maar in de PKN kerk aan de E.M. Beimastrjitte 69 in Eastermar.
Reserveren is absoluut gewenst.
Entree € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst.
Voor meer informatie en reserveren: www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232