It siet smûk yn ‘e winkel fan Jannes Hamstra. In moai ploechje minsken hie him opjûn foar de wynpriuwerij mei wynadviseur Alex v.d. Wal fan Excluvin wynymport. De dielnimmers mochten gear oer fjirtjin ferskillende wynsoarten, fan wite Spätburgunder Blanc de Noir feinherb oant sjerperige Sherry Ferris solera 1941. Elke wyn koe mei in sifer tusken 1 en 7 beoardiele wurde. Konklúzje: elk minske hat syn eigen ‘smaakbeleving’.
De oanwêzigen hearden termen as walsen, droesem, tannine, struktuer, anty-oksidanten en polyfenolen. Preaunen aroma's fan fruchten, nuten, krûden en lagering op hout. Waarden attint makke op it mûlegefoel fan de wyn: rûn, soepel of krekt stroef en strak.
Tuskentroch soarge Jannes der mei stokbôle en lekkere hapkes foar dat it selskip skerp bleau.
Yn febrewaris organisearret Jannes yn de saak wer in jûn mei in oansprekkend tema: it wokken fan griente. Hâld de oankundiging yn ‘e gaten, want dat wurdt grif ek de muoite wurdich!
foto's Albert Bakker
-
- Informatie
- 05 februari 2025
Gezocht Nieuwe Havenmeester
Voor het komende seizoen zijn wij opzoek naar een nieuwe havenmeester.Wat verwachten we: Iemand die... Fierder lêze » -
- Informatie
- 05 februari 2025
EA-Bloeiweek 2025
Na het geweldige succes van Eastermar Bloeit in augustus 2024 zetten we Eastermar opnieuw in bloei i... Fierder lêze » -
- Informatie
- 28 januari 2025
Verslag sponsordag 2025 van St. it Eastermarder Skûtsje
In de kantine van het nieuwe bedrijfspand Metalis van schipper Geale Tadema was vrijdag 17 januari d... Fierder lêze » -
- Informatie
- 17 januari 2025
Marnijs editie 47 tot en met 51
Reeds verschenen nummers van Dorpskrant Marnijs zijn digitaal via deze website te downloaden in PDF... Fierder lêze »
-
- Informatie
- 01 september 2024
Eastermar twa dagen it sintrum fan de wrâld
De Hûnekop iepent it Easterbarren (Foto Saskia van den Berg) Wy skriuwe ‘the day after’. It Breed le... Fierder lêze »