Zaterdagavond startte de 2e editie van het Spanbân Festival. De Hollandse avond met Lytse Hille en Bertus Sipma trok wederom een volle zaal. Met het vernieuwde podium en alleen maar gezellige mensen werden Hollandse hits volop meegezongen.

De grootste pubquiz van Friesland werd dit jaar in razend tempo minuten uitverkocht. 45 teams streden al zingend en klappend voor de hoofdprijs. Het team van Alco Fennema kwam winnend uit de bus. Na de pubquiz zetten de Johannes Rypma ft the bounty hunters de zaal op stelten. Tot laat werd er mee gedanst op een mix van tijdloze covers en eigen liedjes!

Op de laatste dag gooide mist bijna roet in het eten. Na overleg met diverse partijen werd besloten de vuurwerkshows voor jong en oud door te laten gaan. Waar de jongste eastermarder van 19:00 tot 20:00 de voetjes van de vloer hadden. Werd dit in 2020 feilloos over gedaan door de rest van het dorp.

De sfeer op het festival was gemoedelijk en gezellig. Het feest is dan ook zonder incidenten verlopen. We willen alle vrijwilligers, sponsoren en bezoekers bedanken voor alle hulp. Op naar de derde editie: Spanbân Festival 2020!

ALB 3519

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: