Op woensdag 16 juni was het dan zover: na een jarenlange voorbereiding kon eindelijk de waterspeeltuin op de Kamp feestelijk in gebruik worden genomen.  Alhoewel de meeste kinderen uit het dorp al kennis hadden gemaakt met de waterspeeltuin, werd toch iedereen uitgenodigd om er samen een gezellige middag van te maken.  De jeugd werd verrast met het bezoek van een stoere piraat die samen met hen op zoek ging naar de schat. Na het nodige graafwerk werd de schat gevonden met daarin een lekkernij voor de kinderen en het ozo gevaarlijke knipwapen van de over- over- overgrootvader van piraat Wiklapo.
Met het knipwapen in de aanslag verzamelden piraat Wijbe en de kinderen zich rond het ingepakte naambord om vervolgens de naam te onthullen die heel toepasselijk 'De Kletspoat' is. 

Terwijl ouders nagenoten van de zon, een hapje en een drankje hadden de kinderen alle tijd om zich te vermaken in de speeltuin en konden ze zich te goed doen aan het snoepgoed.
De speeltuincommissie kan terugzien op een geslaagde dag en hoopt dat er volop gebruik zal worden gemaakt van deze toch wel bijzondere speeltuin.

ABA_5826
Rest ons nog iedereen te bedanken die heeft meegeholpen deze speeltuin tot stand te brengen:
Gemeente Tytsjerksteradiel
Brouwer en Brouwer Grondverzet
Stichting Rom paad
Eastermars Lânsdouwe
Boubedriuw Sicco Postma
Molle Heidbuurt Onderhouds- en schildersbedrijf
Rabobank Burgum, de Lauwers.e.o

De speeltuincommissie

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: