Het was een geweldige dag afgelopen zondag tijdens de EArun in ons Eastermar! Met een recordaantal deelnemers, ongeveer 400 volwassenen en 100 kinderen, was het evenement een groot succes. Ondanks de negatieve weersverwachtingen, was het weer buiten buitengewoon goed gezind. De run verliep uitstekend, mede dankzij de enthousiaste deelnemers.

De dag begon met een warming-up verzorgd door hoofdsponsor Ynt Doarp, waarna de kidsrun, gesponsord door EA Bloeit, van start ging. Na de finish ontvingen alle kinderen een stuk fruit en een medaille. Vervolgens begonnen de volwassenen aan de verschillende afstanden: de 16,1 kilometer (gesponsord door Enerzjyk Eastermar), de 10 kilometer (gesponsord door Kavel 10), en tot slot de 5 kilometer (gesponsord door AB Texel). Onze stadionspeaker, Wiebe Hoogendorp, hield het wachtende publiek op de hoogte van de live scores. Gelukkig waren er geen verliezers bij deze run, want iedereen is gefinished!!

Tijdens het evenement zorgde Acces Catering voor hapjes en drankjes die perfect pasten bij het moment van de dag. Na de finish zorgde Seispack voor live muziek en een geweldige sfeer. Helaas sloeg het weer om, maar dat mocht de pret niet drukken. Een klein select groepje zette nog even door om de dag goed af te sluiten. Een speciaal bedankje gaat uit naar alle vrijwilligers, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn geweest. 

Benieuwd naar de foto’s of de aftermovie? Kijk dan even op www.EArun.nl. Voor nu, op naar volgend jaar! 🏃‍♀️🏃‍♂️. 

Ea1.jpg

Ea2.jp

Ea3.jpg

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: