In de gemeente Tytsjerksteradiel reist een groot aantal leerlingen dat voorheen met de taxi van het leerlingenvervoer van en naar school ging, al een aantal jaren zelfstandig dankzij de OV-coach. Voorheen ontvingen de leerlingen een iPod waarop de OV-Coachapp geïnstalleerd was. Nieuw is dat de leerlingen nu een smartphone ontvangen, waardoor leerlingen direct kunnen bellen als de app dat aangeeft. Daarnaast heeft de gemeente met vervoersbedrijf Arriva geregeld dat leerlingen nu een geldig vervoersbewijs in de vorm van een Voor Elkaar Pas krijgen. Dit maakt het reizen gemakkelijker.

OV-Coachapp

Het project OV-Coach is een groot succes in de gemeente Tytsjerksteradiel. Dankzij deze app hoeven leerlingen niet meer met een taxi te reizen, omdat de app de leerlingen begeleidt in het zelfstandig reizen en leerlingen laat weten hoe zij in verschillende situaties moeten handelen. De app kan ook aangeven dat de leerling naar de school moet bellen als de bus vertraging heeft.

Voor Elkaar Pas van Arriva

Een groot aantal deelnemende leerlingen aan OV-coach ontvangt dit jaar al een Voor Elkaar Pas. De leerling krijgt de pas via de gemeente en hoeft verder helemaal niks meer te doen. Met deze kant-en-klare vervoerskaart kan dus direct gereisd worden. Arriva gaat vanaf 11 december 2016 het busvervoer in Zuidoost-Fryslân verzorgen.

120416 bushalte

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: