Aan de inwoners van Eastermar,

Graag willen we u attenderen op en uitnodigen voor het eerste Repair Café Tytsjerksteradiel. In Burgum zal op zaterdag 20 april van 11 tot 16 uur een Repair Café georganiseerd worden door een groep vrijwilligers, Omrin Estafette en de gemeente. Repair Café is een fenomeen dat vanuit Amsterdam het hele land verovert, het idee is simpel en sterk. Reden om dit ook in Tytsjerksteradiel op te pakken en te starten met een Repair Café in de Omrin Estafette winkel aan de Lageweg 17 in Burgum.

281 Schroevendraaier klein2 624x354 

Wat is een Repair Café?
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op meubels, elektrische apparaten, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, timmerlieden en fietsenmakers.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. 

Voor meer informatie over het Repair Café verwijzen we u graag naar de landelijke site: www.repaircafe.nl.
Met de ervaring die wordt opgedaan in Burgum zal het eenvoudig ook in andere dorpen opgepakt kunnen worden. Zo zijn we voornemens een kist met verbruiksmaterialen, wat gereedschap, spandoeken, posters, flyers etc te maken na de eerste bijeenkomst, die kan worden uitgeleend aan andere dorpen die geïnteresseerd zijn.
Wilt u meer informatie? Bel me of kom 20 april langs maar houd rekening dat er bij drukte geen tijd voor een gesprek kan zijn over het Repair Café.
Het Repair Café is op zaterdag 20 april georganiseerd omdat op deze dag ook de duuzame lifestyle fair 'Oars' en het loopevenement de 'Slach om 'e Mar' zijn. Een bezoek aan het Repair Café kan zo prima gecombineerd worden met een bezoek aan deze twee evenementen rondom De Pleats in Burgum.

Met vriendelijke groet,
Joke Breembroek
Communicatiemedewerker MBB
Gemeente Tytsjerksteradiel
tel. (0511) 460 966

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: