1120465498

Koplopersymposium Ondernemend Tytsjerksteradiel
Ondernemers delen ervaringen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Gemeente Tytsjerksteradiel organiseert samen met vijf vooruitstrevende ondernemers een Koplopersymposium, op maandag 28 januari 2012. Tijdens dit symposium vertellen de ondernemers over hun ervaringen en resultaten in het Koplopersproject. Het symposium vindt plaats in De Pleats in Burgum en start om 19.30 uur. Ondernemers uit Tytsjerksteradiel zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Koplopersymposium
Tijdens het symposium komen, naast de koplopers, een aantal inspirerende sprekers aan bod.
Anne Jan Zwart is directeur van de ECOstyle Groep en initiator van het nieuwe EcomunityPark in Oosterwolde. Hij deelt zijn visie over en ervaring met duurzaam ondernemen met de bezoekers van het symposium.
Bouwe de Boer is adviseur van de Fryske Enerzjy Koöperaasje. Tijdens het Koplopersymposium vertelt hij over dit nieuwe initiatief.

Aan het eind van de avond reikt wethouder Houkje Rijpstra aan één van de vijf ondernemers de Koplopersprijs uit. Als afsluiter van het symposium gaat Tjitske Jeltema van projectbureau A7Westergo op zoek naar ondernemers die ook willen deelnemen aan het Koplopersproject.

Op www.t-diel.nl staat het volledige programma van het Koplopersymposium.

Koplopersproject
Duurzaam of maatschappelijk ondernemen is hot voor veel organisaties en ondernemers. Maar hoe je het nu handen of voeten geeft, is soms nog lastig te beslissen. Vijf ondernemers uit Tytsjerksteradiel zijn met deze vraag aan de slag gegaan. Sinds het najaar van 2011 nemen zij deel aan het 'Koplopersproject duurzaam ondernemen'. De vijf ondernemers, Autoschat uit Burgum, restaurant De Pleats uit Burgum, Timmermantsjoender uit Garyp, Bakkerij van der Zee uit Garyp en Kobus Installatie- & Dakdekkingsbedrijf uit Garyp namen zelf het initiatief voor het koploperproject. Het heeft als doel meer duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Samen met de gemeente en met hulp van ingenieursbureau DGMR hebben de ondernemers hun bedrijven doorgelicht, stelden zij een plan van aanpak op, gingen ze aan de slag én boekten ze resultaat. Tijdens het Koplopersymposium delen de vijf koplopers hun ervaringen en bevindingen met anderen.

Uitnodiging en aanmelden
U bent van harte welkom bij het (gratis) afsluitende Koplopersymposium op 28 januari 2013. Deze vindt plaats in De Pleats in Burgum en begint om 19.30 uur. U kunt zich tot 15 januari a.s. aanmelden, door een e-mail te sturen aan ez@t-diel.nl.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: