Wandelt u graag? Het liefste in een groene omgeving? Zou u het enthousiasme voor de natuur en het wandelen willen overbrengen op mensen die om wat voor reden dan ook, minder bewegen? Zou u op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep willen begeleiden? Dan zijn we op zoek naar u.

Naar het succesvolle Engelse voorbeeld “Walking for Health”, is de stichting Gezond Natuur Wandelen in 2014 gestart met het opzetten van wandelingen in de natuur. Er worden op diverse locaties in Noord-Holland en Friesland enthousiast gewandeld.

Het recept? Elke week, vaste tijd en plaats, een uurtje wandelen in de natuur of het groen in de stad, begeleid door vrijwilligers.
Tijdens de wandelingen is het de bedoeling dat u iets over de natuur verteld. Hiervoor hoeft u echt geen expert te zijn.
Kort stilstaan bij de natuur kan die bewustwording al opwekken.

De wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen die meer wil bewegen. Het gaat hierbij vooral om de combinatie van bewegen, gezonde natuur en groen.
Verder zijn de wandelingen natuurlijk gewoon erg gezellig!

De wandelingen worden in nauwe samenwerking georganiseerd met partijen op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, natuurbeheer en (wandel)sport.
Naar deze samenwerking zijn we in de gemeente Tytsjerksteradiel ook op zoek. Neem gerust contact met ons op!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.gezondnatuurwandelen.nl
of contact opnemen met Doetje de Jong (0512 38 38 00) d.dejong@landschapsbeheerfriesland.nl.

gezond natuur wandelen

logo gemeente Tytsjerksteradiel

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: