Op zaterdag 14 september 2013 wordt in Nederland de ‘Dag van de Democratie’ gevierd. Ook gemeente Tytsjerksteradiel zet de deuren van het gemeentehuis die middag letterlijk voor u open. Naast verschillende activiteiten zoals workshops en een lezing is er gedurende de hele middag een politieke markt in de ontvangsthal. Maak kennis met democratie, politiek en locale politici. De middag wordt om 13.30 uur geopend door burgemeester Eric ter Keurs. Deze opening is ook de aftrap voor de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Vanaf 14.30 uur geeft de burgemeester samen met de wethouders rondleidingen door het gemeentehuis. 

Foppe de Haan geeft om 14.00 uur tijdens een lezing zijn persoonlijke visie op de hedendaagse politiek. Fotowedstrijd Er is een fotowedstrijd uitgeschreven met als thema ‘Democratie in beeld’. De vraag aan de inwoners is een foto toe te sturen die volgens de maker democratie in de gemeente Tytsjerksteradiel uitbeeldt. De winnende foto krijgt onder andere een ereplaats in de raadszaal van het gemeentehuis. De foto’s worden beoordeeld door een vakkundige jury. Tijdens de dag voor democratie wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt. 

Workshop ‘Invloed uitoefenen’ ProDemos uit Den Haag verzorgt om 15.00 uur een workshop ‘Invloed uitoefenen’. Stel, u bent het niet eens met de voorgenomen kap van bomen in uw straat. Of u maakt zich zorgen over het aantal woninginbraken in uw gemeente. U kunt op verschillende manieren invloed uitoefenen op de gemeente. Tijdens de workshop leert u hoe.

En verder Om 15.00 vergadert de jeugdgemeenteraad. Vervolgens is er om 16.00 uur een politiek debat met medewerking van Kanaal 30 en weekblad Actief. In de ontvangsthal staat een wensenboom. Iedere bezoeker kan een wens in de boom hangen. Deze wensen worden gebundeld en na afloop aangeboden aan de gemeenteraad. Er is muziek en ook voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. 

Klik hier voor de brochure

tytsjerksteradiellogo

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: