Eind 2017 is de gemeente Tytsjerksteradiel grotendeels voorzien van duurzame led-verlichting. In een paar maanden tijd zijn 1915 conventionele lampen omgebouwd naar led-lampen.

Een deel van de 1915 conventionele lampen betrof de zogenaamde SOX-lamp. Led-verlichting is vele malen zuiniger dan deze traditionele lamp en zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot. De SOX-lampen zijn dan ook vervangen door zogenaamde Saled-LED LS-S.

Verbetering van het milieu en energiebesparing
Afvalstoffen die doorgaans vrijkomen bij het opwekken van energie – zoals CO2 – hebben een slechte invloed op het milieu. Door de led-lampen zal de CO2-uitstoot – naar schatting – worden gereduceerd met 57.128 kg per jaar.De maatregelen die installateur Ziut in opdracht van de gemeente heeft getroffen zullen jaarlijks bovendien leiden tot een forse energiebesparing. De gemeente Tytsjerksteradiel is tevreden met dit beoogde resultaat en hoopt in de toekomst meer te kunnen bijdragen aan een beter milieu.

2200K kleurtemperatuur
De gemeente Tytsjerksteradiel kiest in het buitengebied bewust voor led-verlichting met een kleurtemperatuur van 2200K. Dit type licht heeft een minimaal blauwe component, waardoor het natuurvriendelijker is.

logo gemeente Tytsjerksteradiel

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen