Ook dit jaar kunnen er weer gerestaureerde panden voor de Karakteristykpriis worden aangemeld. De Stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel kent deze prijs toe als aanmoediging voor het behoud en herstel van het cultureel erfgoed in onze gemeente.

Voor de 'Karakteristykpriis 2015' kan men in aanmerking komen, indien men zijn karakteristieke pand of monument 'voorbeeldig' gerestaureerd heeft en weer in originele staat heeft teruggebracht. De verbouwing dient in het jaar 2015 te zijn voltooid.

Aanmeldingen voor de 'Karakteristykpriis 2015' dient u vóór 20 maart 2016 te richten aan Bareld Kootstra: . Voor nadere inlichtingen kunt u hier ook terecht. Het aangemelde pand wordt beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury die een advies voor de winnaar zal voorleggen aan het bestuur van de Stichting. De prijswinnaar ontvangt een plaquette en een geldbedrag van € 500,-

Meer informatie over de Karakteristykpriis, over de Stichting en over karakteristieke panden vindt u op de website www.karakteristyk.nl

karakterystiek tytsjerksteradiel

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen