Naar aanleiding van de aangekondigde troonsafstand van H.K.H. Koningin Beatrix heeft het college van de gemeente Tytsjerksteradiel besloten alle dorpen een cadeau aan te bieden.

Troonswisseling
Op maandag 28 januari jl. kondigde H.K.H. Koningin Beatrix aan dat ze op Koninginnedag 30 april a.s. afstand doet van de troon. Vanaf dat moment krijgt Nederland een Koning en een Koningin: Z.K.H. Koning Willem Alexander en H.K.H. Koningin Maxima.

Koningslinde
De troonswisseling is voor het college van B & W van de gemeente Tytsjerksteradiel aanleiding alle dorpen in de gemeente een cadeau aan te bieden. Ieder dorp krijgt een Koningslinde aangeboden. Als het dorp deze speciale boom op prijs stelt wordt de plantplaats in overleg met het dorp bepaald.

Financiële bijdrage
Daarnaast is besloten voor ieder dorp een bedrag van € 1000,- beschikbaar te stellen. Deze extra financiële bijdrage moet worden ingezet om van de komende Koninginnedag een extra feestelijke dag te maken voor de inwoners. De dorpen mogen hiervoor zelf een plan bedenken.

tytsjerksteradiellogo

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen