×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 457 niet laden
Kinderen worden niet met een gebruiksaanwijzing geboren

Opvoeden heeft leuke kanten maar kan soms ook een hele klus zijn. Logisch dat ouders en verzorgers opzoek gaan naar bruikbare informatie en advies bij problemen die zij tegenkomen zoals slecht (in)slapen, bedplassen, pesten of geen huiswerk maken. Positief Opvoeden, een nieuw programma voor opvoedingondersteuning in Fryslân, biedt deze informatie en advies.

Misschien hebt u als ouder behoefte aan een cursus over opvoeden of wilt u beter leren omgaan met een bepaald probleem van uw kind. Het kan ook zijn dat u geen specifiek probleem hebt maar gewoon meer wilt weten over wat u van uw kind op een bepaalde leeftijd kunt verwachten.

Wát u ook nodig hebt: een simpele tip of persoonlijke begeleiding bij het uitstippelen van een andere aanpak. Positief Opvoeden heeft de informatie, de folder, de dvd, de informatiebijeenkomst of de deskundige om u als ouder of verzorger verder te helpen.

Positief Opvoeden komt voort uit Triple P: Positief Pedagogisch Programma, en is ontwikkeld door de Universiteit van Queensland Australië. Triple P is gebaseerd op 25 jaar ervaring en onderzoek met ouders en kinderen. Het blijkt dat er vaak maar kleine veranderingen nodig zijn om de opvoeding van kinderen een stuk gemakkelijker en plezieriger te maken! Met dit programma zijn al enkele duizenden gezinnen, in binnen- en buitenland, geholpen.

Vanaf januari 2010 worden er drie informatiebijeenkomsten over Positief Opvoeden georganiseerd voor alle ouders met kinderen van 0 – 12 jaar in de Gemeente Tytsjerksteradiel.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.t-diel.nl/cjg

 

 

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen