Dokkum krijgt een eigen IFKS-skûtsje. Onder de naam 'Stêd Dockum' neemt het Dokkumer skûtsje deel aan de IFKS-kampioenschappen die dit jaar van 13 t/m 20 augustus zullen plaatsvinden. De 'Stêd Dockum' start in de C-klasse.

De vier initiatiefnemers (de Eastermarder Jan Marten Zeilstra, Douwe van der Spoel, schipper Jelmer Bloembergen en Sjon Roosgeurius) lanceerden hun idee vorige maand en oogstten veel enthousiasme bij sponsoren en andere belangstellenden uit de Dokkumer gemeenschap. Naast het promoten van het skûtsjesilen in het algemeen, beogen de vier zeilers Dokkum nog beter als watersportstad te profileren. Kortom: de 'Stêd Dockum' als visitekaartje van de stad Dokkum. 

Het bestuur van de stichting 'Skûtsje Stêd Dockum' v.l.n.r. Jan Marten Zeilstra, Douwe van der Spoel, schipper Jelmer Bloembergen en Sjon Roosgeurius.

bestuur stichting v2

 

foto skutsje

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen