Op 5 maart mocht Hotel Meerzigt de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg ontvangen. Zij was op werkbezoek in de provincie en deed Meerzigt aan voor een werklunch met diverse organisaties uit de Friese Wouden. Ook gedeputeerde Anita Andriesen was van de partij.

Eén van de sprekers was de bekende Friese schrijver Hylke Speerstra, door de minister uitgenodigd omdat zij een vaste lezer is van zijn boeken.

Het menu werd in co-partnerschap samengesteld door gastkok Martin van der Veen van Herbergh De Parel en door thuiskok Ada, die zich beiden vol hartstocht storten op de ‘haute cuisine’ van Eastermar. Volgens de minister, die verantwoordelijk is voor o.a. voedselkwaliteit, smaakte het allemaal ‘poer bêst’ en vond ze de locatie zeer sfeervol.

Nu de hoogst verantwoordelijke van het ministerie persoonlijk een voorproefje nam, kunnen de deuren van De Parel zeker open!

Image

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: