Op 5 maart mocht Hotel Meerzigt de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg ontvangen. Zij was op werkbezoek in de provincie en deed Meerzigt aan voor een werklunch met diverse organisaties uit de Friese Wouden. Ook gedeputeerde Anita Andriesen was van de partij.
Eén van de sprekers was de bekende Friese schrijver Hylke Speerstra, door de minister uitgenodigd omdat zij een vaste lezer is van zijn boeken.
Het menu werd in co-partnerschap samengesteld door gastkok Martin van der Veen van Herbergh De Parel en door thuiskok Ada, die zich beiden vol hartstocht storten op de ‘haute cuisine’ van Eastermar. Volgens de minister, die verantwoordelijk is voor o.a. voedselkwaliteit, smaakte het allemaal ‘poer bêst’ en vond ze de locatie zeer sfeervol.
Nu de hoogst verantwoordelijke van het ministerie persoonlijk een voorproefje nam, kunnen de deuren van De Parel zeker open!
-
- Informatie
- 05 februari 2025
Gezocht Nieuwe Havenmeester
Voor het komende seizoen zijn wij opzoek naar een nieuwe havenmeester.Wat verwachten we: Iemand die... Fierder lêze » -
- Informatie
- 05 februari 2025
EA-Bloeiweek 2025
Na het geweldige succes van Eastermar Bloeit in augustus 2024 zetten we Eastermar opnieuw in bloei i... Fierder lêze » -
- Informatie
- 28 januari 2025
Verslag sponsordag 2025 van St. it Eastermarder Skûtsje
In de kantine van het nieuwe bedrijfspand Metalis van schipper Geale Tadema was vrijdag 17 januari d... Fierder lêze » -
- Informatie
- 17 januari 2025
Marnijs editie 47 tot en met 51
Reeds verschenen nummers van Dorpskrant Marnijs zijn digitaal via deze website te downloaden in PDF... Fierder lêze »
-
- Informatie
- 08 oktober 2024
Groene Michelin Ster voor Mearkas
Eastermar feliciteert Kees Meinderts, Christiaan Steijn en personeel Op de site van de Michelin Guid... Fierder lêze »