Eastermar feliciteert Kees Meinderts, Christiaan Steijn en personeel
Op de site van de Michelin Guide staat sinds gisteren, 7 oktober 2024, het volgende vermeld:
De Groene MICHELIN Ster onderscheidt chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze 23 inspirerende en ambitieuze voortrekkers zijn boegbeelden van een duurzame gastronomie.
Restaurant Mearkas is één van die 23 restaurants. En dat, terwijl het restaurant pas sinds mei 2024 open is!
De Groene Ster is toegewezen op grond van het concept van Mearkas:
“Ons restaurant is grotendeels gebouwd met hergebruikte materialen, op een perceel van 2 hectare met een klein voedselbos, waarbij de rest is ingericht op biodiversiteit. De opbrengst uit onze moestuin weerspiegelt de seizoenen en wordt aangevuld met producten van lokale boeren. We streven naar een gezonde balans tussen dierlijke en plantaardige ingrediënten. Onze visie delen we graag met jonge chefs via gastlessen en demo’s, zodat we samen bouwen aan een duurzame toekomst.”
Binnen een jaar na opening zo’n compliment mogen ontvangen, dat is geweldig! Ook als dorp mag je dan een klein beetje trots zijn en heet het vanaf nu EaSTERmar.
-
- Informatie
- 10 februari 2025
Skûtsje Ea hast wer klear
It herstel fan de skea oan it skûtsje, oprûn by de lêste IFKS-kompetysje yn 2024 op 'e Lemmer, is sa... Fierder lêze » -
- Informatie
- 05 februari 2025
Gezocht Nieuwe Havenmeester
Voor het komende seizoen zijn wij opzoek naar een nieuwe havenmeester.Wat verwachten we: Iemand die... Fierder lêze » -
- Informatie
- 05 februari 2025
EA-Bloeiweek 2025
Na het geweldige succes van Eastermar Bloeit in augustus 2024 zetten we Eastermar opnieuw in bloei i... Fierder lêze » -
- Informatie
- 28 januari 2025
Verslag sponsordag 2025 van St. it Eastermarder Skûtsje
In de kantine van het nieuwe bedrijfspand Metalis van schipper Geale Tadema was vrijdag 17 januari d... Fierder lêze »