Aanraken: een levensbehoefte! Hoe zachte, respectvolle aanraking levens kan veranderen. Iedereen kent wel het fijne gevoel van het bemoedigende schouderklopje, de troostende arm om je schouder, de aandachtige, welgemeende handdruk... Allemaal vormen van zachte, respectvolle aanraking. Een vorm van aanraking waar niemand zonder kan.

Ieder mens heeft het nodig om aangeraakt te worden. Het maakt dat je je gezien voelt, getroost of gewaardeerd weet zonder dat er woorden aan te pas komen. Elkaar op een zachte, respectvolle manier aanraken is een krachtige, woordeloze taal, die we steeds minder gebruiken. En dat is jammer, want met een eenvoudige handmassage kun je weer contact krijgen met je dementerende moeder.
Ook hoef je de verkrampte hand van je gehandicapte cliënt niet meer open te 'wrikken' om hem te wassen.
En het regelmatig doen van het aanraakspel thuis met de kinderen of op je werk zal de sfeer ten goede komen en ervoor zorgen dat jijzelf en de kinderen beter in hun vel zitten. Aanraken is, zonder twijfel, een levensbehoefte en kan levens ten goede veranderen!

Tijdens een lezing op dinsdag 25 september a.s. van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur in De Skoalle in Eastermar zal Corina de Boer-Vreeke, trainer, masseur en mem, uitleggen en demonstreren wat aanraking met ons doet. Ze vertelt waarom we hier positieve energie van krijgen en hoe we dit zelf in onze dagelijkse praktijk kunnen toepassen. Als je wilt kun je, met het zelf geven en ontvangen van een handmassage, ervaren wat zachte, respectvolle aanraking met je doet.
Deze lezing is voor iedereen toegankelijk waarbij, door het beperkte aantal beschikbare plaatsen en om teleurstelling te voorkomen, opgave vooraf noodzakelijk is.
Aanmelden kan bij Sieta Tolsma van WIJS&moed. De kosten bedragen € 10,-, inclusief koffie, thee en versnaperingen. Wij hopen op veel belangstellenden.

Corina de Boer-Vreeke en Sieta Tolsma
Opgave door middel van: e-mail: sieta@wijsenmoed.nl telefoon: 06 57 33 52 69 contactformulier: www.wijsenmoed.nl
De deuren van De Skoalle, Torenlaan 2 te Eastermar, zijn vanaf 19.30 uur open en koffie en thee staan klaar.

5b9817fe496ff IMG 5767 3

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: