Op 12 en 13 september zal vanaf De Komerk in Eastermar het evenement Skûtsjesilen yn 'e Wâlden 2015 op 'e Burgumer Mar worden georganiseerd. Aan de start verschijnen enkele van de meest aansprekende skûtsjes uit de Wâlden. Er wordt gezeild in twee klassen: grote skûtsjes (langer dan 17.10 meter) en kleine skûtsjes. Op zaterdag zijn er twee zeilwedstrijden met starts om 10.00 uur en om 14.00 uur. Aansluitend is op het mooie vernieuwde dorpsplein van Eastermar - 't Breed - een borrel en (overdekt) muziekfeest voor skûtsjebemanningen en 'gewoon' skûtsjeminnend volk.

Op zondag is er één wedstrijd met start om 10.00 uur en daarna om 14:00 uur op het dorpsplein de prijsuitreiking door Miss Skûtsje 2015, Irene Hofstede. 

skutsjesilen n e walden

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen