Lang leven pake en beppe!

Vorige maand was Theater Meerzigt in de voorjaarsvakantie het domein van Eastermarder schoolkinderen. Opgewonden kinderstemmetjes van jongens en meisjes die verlegen hun bestelling doorgaven voor de juiste kleur limonade en met gretige ogen keken naar de koekjes. Maar ook orde en netheid; die schoenen moeten netjes op een rijtje onder de kist bij de ingang staan!
schoenen onder de kist

De jongste bezoeker was 4 weken oud en heeft zich keurig gedragen. Je bent nooit te jong om cultuur te snuiven. Een andere jonge bezoekster was zó opgewonden dat ze spontaan haar middagdutje sliep op schoot van pake hoewel beppe het verhaal de voorafgaande dag heel educatief al had voorgelezen. De uitvoering door het Krokodiltheater van de kinderboekhit ‘Over een kleine mol, die wil weten, wie er op zijn kop gepoept heeft’ was zeer vermakelijk. Hoewel de meeste kinderen de uitkomst van de zoektocht van de mol al wisten, slaagden ze er toch goed in een geheim te bewaren, want “de mol moet zélf uitvinden wie op zijn kop heeft gepoept!”. Een enkel kind werd het soms te machtig en verklapte het geheim, maar gelukkig hoorden de mol en de rest van het publiek het niet!

De hilariteit over de verschillende soorten poep van verschillende soorten dieren was groot toen kinderen zich na de voorstelling graag lieten fotograferen met een echte drol op hun hoofd.

Klik voor een fotoverslag van Iris Rusz op deze link

De kinderen zijn er weer uitstekend in geslaagd om pake en beppe de vakantie door te helpen. Op naar de volgende kindervoorstelling in Theater Meerzigt! Wie weet krijgen de kids dan weer een zakje snoep na afloop van de voorstelling...

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen