EASTERMAR:  Op vrijdag 4 oktober, ’s avonds om 20.00 uur, gaat in Theater Meerzigt in Eastermar de productie ‘Juster is fuort’ van Stichting De Poppestien in reprise. `Juster is fuort’ is een Friestalig toneelstuk van Bouke Oldenhof, dat in maart van dit jaar in première ging. De 18 voorstellingen waren binnen een paar weken uitverkocht en daarom is besloten om nog 12 extra voorstellingen uit te voeren in de maanden oktober en november.  Het stuk wordt gespeeld door Hilly Harms en Popke van der Zee, en geregisseerd door Wiesje Jansma-de Vries. In `Juster is fuort’ vindt Wytse-Johannes zijn moeder Jetske, liggend op de vloer van haar huis. Een beroerte. Ze herinnert zich niets meer van haar verleden. Wytse-Johannes zit vol vragen over zijn jeugd. Als hij van zijn moeder antwoorden wil krijgen, moet dat nu. `Juster is fuort’ is een intieme en milde confrontatie van twee beschadigde mensen die het leven weer op de rails proberen te krijgen. Een voorstelling over ziekte en zorg.
Kaarten á € 15,00 ( inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje na afloop) zijn uitsluitend te reserveren via www.theatermeerzigt.nl. De zaalcapaciteit is beperkt tot 50 plaatsen, dus tijdig reserveren is gewenst.

Juster is fuort-persfoto-groot

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen