Op naar het volgende feest.
Dinsdag 2 juli komt er een groep dansers en muzikanten vanuit de republiek Udmurtië in Rusland naar Eastermar. De groep bestaat uit 29 personen en is ondergebracht bij gastgezinnen in en rond het dorp. Vanaf woensdag begint het Internationaal Dansfestival in Burgum. Aan het festival doen mee: Bulgarije, Colombia, Rusland, Filipijnen, Portugal en Kenia. Op het programma staat meer informatie of via de website: www.dansfestivalburgum.nl Er is een filmpje te bekijken van de groep Tanok uit Rusland op http://www.youtube.com/watch?v=It6PWqKvBY0.

dansfestival

 

Het festival is dit jaar in het openluchttheater van 'de Pleats' in Burgum. Mocht het slecht weer zijn dan gaat de voorstelling naar de 'grutte seal' van de Pleats. Vrijdag- en zaterdagavond is er feest na de voorstelling, dit is voor iedereen vrij toegankelijk.

Zaterdag overdag zijn er in het centrum van Burgum een parade, een Multi-cultimarkt bij de Pleats en er zijn  demonstraties van de dansgroepen. 's Maandags vertrekt de groep Tanok naar Schagen voor het volgende festival.

Hierbij nog een oproep: vrijdag gaat de groep varen met een praam en hiervoor zijn zwemvesten voor volwassenen nodig. Van wie mogen wij zwemvesten lenen? Contact opnemen met Atsie Boersma 471253 of

Alvast bedankt.

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen