A.s. vrijdag 7 juni en vrijdag 14 juni vindt het jaarlijkse schoolzeilen plaats voor de bovenbouwgroepen van de Balsemyn.
Het schoolzeilen voor de kinderen van de Bolster is vanwege de harde wind van afgelopen week, verplaatst naar september, dus na de zomervakantie.
 WSV Tusken Mar en Leyen bekostigt en organiseert dit schoolzeilen nu voor de tweede keer voor de scholen in Eastermar. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit is. Doel van het schoolzeilen is om alle kinderen in Eastermar de kans te geven, het plezier van watersport te ervaren.

Er kan worden gezeild in Optimisten of een polyvalk.
De instructeurs en het materiaal (o.a. 10 optimisten) zijn afkomstig van WSV8Karspelen, die ook de wekelijkse zeillessen op dinsdag en donderdag verzorgt in Eastermar.

Mocht u het leuk vinden om te komen kijken: de kinderen starten om 13.00 uur vanaf Jachthaven de Lits in Eastermar. Na een korte theorieles gaan ze dan zeilen op de Burgumer Mar.
‘s Middags om 15.30 u. is het schoolzeilen weer afgelopen.

Skoallesilen Balsemyn

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen