EASTERMAR:  Op zaterdag 27 april om 20.00 uur vindt in Theater Meerzigt te Eastermar een herdenkingsprogramma plaats in het kader van de 4 mei herdenking, uitgevoerd door Irene Maessen (sopraan) en Marcel Worms (piano). “Ich wandre durch Theresienstadt” is een bijzonder programma over muziek, gecomponeerd door joodse musici tijdens de 2e wereldoorlog (o.a. Szymon Laks, de kapelmeester van Auschwitz en Ilse Weber, die kinderliedjes schreef voor het hospitaal in Theresienstadt); veelal in de getto's en de kampen gedurende deze jaren. Liederen variërend van melancholische tot vrolijke composities en subtiele wiegeliedjes.

Veel van deze muziek is verloren gegaan in de oorlog, maar wat er nog gevonden en overgeleverd is, wordt heruitgegeven en zo hopelijk uit de vergetelheid gehaald.
Een programma met verhalen over het leven van de musici in de kampen en de muziek die zij maakten. Muziek en verhalen die niet vergeten mogen worden.

Entree € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst én een hapje en drankje in de pauze.
Voor meer informatie en reserveren: www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232

Klik hieronder voor geluidsfragmenten.
fragment 1, fragment 2 en fragment 3

IreneMaessenMarcelWorms

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen