Afgelopen zondag 3 februari heeft het Zijwind Kwintet opgetreden in de kerkzaal op 't Heechsân. Zo'n 130 mensen hebben kunnen genieten van het unieke samenspel van hobo, klarinet, fluit, hoorn en fagot. Onder aanvoering van Jantine Postma (Eastermarder om utens) werd van tevoren verteld over de achtergrond van het muziekstuk. Bovendien werden met twee beamers steeds bijpassende beelden getoond.

De prachtige ambiance, de perfecte akoestiek, maar vooral het vakmanschap van de vijf dames zorgde voor een onvergetelijke namiddag voor de aanwezige muziekliefhebbers. Na afloop waren kenners van klassieke muziek en niet-kenners het unaniem eens: dit initiatief verdient een vervolg!

Dank gaat uit naar Jantine, Suzanne, Diane, Sabine en Evelien, maar ook de mensen van het beeld en geluid, de kaartverkoop en verdere ondersteuning.

Voor mensen die wel een kaartje hadden gekocht, maar onverhoopt verhinderd waren: bewaar uw kaartje goed, want het Zijwind Kwintet komt terug zodra de verbouwing is afgerond! U kunt dan uw kaartje alsnog gebruiken!

H. Tillema

Voorzitter 'Yn Aksje foar de Doarpstsjerke'

 

zijwind kwintet

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen