Wibren Altena

Op zondag 20 januari om 15.00 uur vindt in Theater Meerzigt te Eastermar de voorstelling 'Wibren Altena: In swalker yn 'e geast' plaats door de bekende Friese zanger, schrijver en dichter Bennie Huisman.
De Makkumer dichter en voordrachtskunstenaar Wibren Altena (1917-1987) publiceerde al voor de oorlog zijn gevoelige en filosofische gedichten. Tien jaar later trok hij in Fryslân volle zalen met zijn bijzondere satirische en humoristische voordrachten. In 1990 werd zijn werk gebundeld in 'De laitsjende wierheid'.

Bennie Huisman neemt in het programma 'In swalker yn 'e geast' het publiek mee op de zoektocht naar het leven van Altena. Een voorstelling met verhalen over een bijzondere man in een bijzondere tijd. Afgewisseld met liederen en luchthartige voordrachten, waarmee Altena destijds zoveel furore maakte. De voorstelling is geheel in het Fries.
Entree € 10,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst én een hapje en drankje na afloop. Voor meer informatie
en reserveren: www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen