Wegens grote belangstelling voor de voorstelling 'Lytse Fryske Winterreis' door Henk Zwart en Herman Peenstra op zondag 13 januari om 15.00 uur in Theater Meerzigt te Eastermar is er nu een EXTRA voorstelling ingelast op de avond om 19.30 uur.

Lytse Fryske Winterreis is een muzikaal theatrale uitvoering van de wereldberoemde 'Winterreise' van Franz Schubert, naar gedichten van Wilhelm Müller.

Henk Zwart, bekend van theatergroep Suver Nuver, werd geïnspireerd door de Friese vertaling van 'Winterreise'. De liederen, die in het Fries vertaald zijn door Atze Bosch en Bernard Smilde, worden onderling verbonden door theatrale handelingen die het verhaal op een bijzondere manier versterken. In 'Lytse Fryske Winterreis' zwalkt de hoofdpersoon door de kou, op zoek naar zielenrust. Als hij een muzikant ontmoet tijdens zijn reis, ontstaat er langzaam een band. De muziek leert hun troost te geven. Het verhaal symboliseert de zoektocht van de mens naar zichzelf. Een programma voor liefhebbers van dit beroemde klassieke werk van Schubert, maar ook mensen die hiermee niet of minder bekend zijn, zullen het programma waarderen door de subtiele theatraliteit en door de toegankelijke melodische klanken.

De voorstelling is geheel akoestisch. En ook voor niet-Friestaligen is deze uitvoering zeer de moeite waard!

Entree € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst én een hapje en drankje na afloop. Voor meer informatie en reserveren: www.theatermeerzigt.nl of telefonisch via: 0512-471232

Inlytsefryskewinterreis4

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen