×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 78 niet laden

Het Breed weer vol zand, geweldige omstandigheden en het weer was, hoe kan het ook anders, voortreffelijk. De hele middag zon wat belangrijk is voor het slagen van ons beachvolleybaltoernooi. Dit jaar moesten we een aantal teams teleurstellen. Zolang het Breed niet een andere indeling krijgt, zitten we met 24 teams aan onze top.

beachbarren_2009

Twee uur begon het spektakel en we kunnen zeggen dat er door jong en oud hard maar ook vooral sportief werd gestreden. Geen wanklank is er gevallen.
In poule 1, 2 en 3 kwamen na de poulewedstrijden gelijk een winnaar tevoorschijn, die naar de halve finale ging. In poule 4 eindigden 3 teams gelijk met evenveel wedstrijdpunten. De onderlinge resultaten waren ook gelijk zodat er naar de punten moest worden gekeken. De feestcommissie had 1 punt meer dan de anderen en kwam daardoor in de halve finale. Zij moesten het daarin opnemen tegen de Okki's, die deze wedstrijd wonnen. De andere halve finale ging tussen Koeien en Pillen en de Doordrukkers. Dit was ontzettend spannend maar uiteindelijk wonnen Koeien en Pillen.
De finale tussen de Okki's en Koeien en pillen was er eentje om te smullen. Ze deden niets voor elkaar onder. Met een verschil van twee punten wonnen, net als vorig jaar de Okki's.
Daarna konden we weer eten bij de Parel. Jammer dat veel mensen zich niet of te laat hadden opgegeven. Daarom waren er aanzienlijk minder dan andere jaren. Het eten was voortreffelijk. Bami, nasi, babi pangang chili concarne, kapucijners, allemaal sauzen, groente, bijna teveel om op te noemen. Volgend jaar er wat meer ruchtbaarheid aan geven dan zullen er vast en zeker meer mensen komen.
Al met al een zeer geslaagde dag.
Nogmaals iedereen bedankt die op wat voor wijze heeft meegeholpen. Maandagavond 7 uur gaan we het zand weer opruimen. Hebt u even tijd over en wilt u mee helpen opruimen, dan bent u van harte welkom.

De Beachboys

Hjir in byldferslach mei plaatsjes fan Jan Kooistra; en hjir dy fan Albert Bakker.

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen