×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 457 niet laden

Op donderdag 2 april en vrijdag 3 april deden de peuters van de peuterspeelzaal de Hummelhof (en hun ouders of beppes) mee aan een verkeerswandeltocht in Eastermar.  Deze wandeltocht was een onderdeel van het verkeersproject JONGleren in het Verkeer.

Onder leiding van de heer Cor Brinksma van het Cedin werd een stoeprand ineens een stoprand en werd de peuters geduldig uitgelegd hoe ze moesten oversteken.   Tijdens de wandeltocht kwamen de peuters hun eigen verkeerstekeningen tegen.  Vooral het oversteken werd veel geoefend, inclusief obstakels als geparkeerde auto’s of de melkboer.  Ook bij Otte moesten te peuters oversteken en werden de peuters getrakteerd op een stukje vlees.

Voorafgaand aan deze wandeltocht hadden de peuters al het nodige geoefend met de leidsters aan de hand van een speciale leskist met het thema ‘verkeer’.    In deze leskist zaten stoplichten, pionnetjes voor het uitzetten van een route, politiehoed, etc.   Ook was er een ouderavond georganiseerd met vooral praktische informatie over de verkeersopvoeding.

Als afsluiting dus deze verkeerswandeltocht door Eastermar met als afsluiter koffie en iets lekkers voor de ouders en de peuters.

oversteken1

oversteken2

traktatie

napraten

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen