cake famtofam

Jarenlang heeft de F2F Kadosjop zich ingezet voor het verkopen van 2de hands spulletjes. Deze spulletjes werden bij kringloopwinkels ingekocht, netjes verpakt en met een Famtofam sticker erop verkocht ten bate van Famtofam. De belangstelling hiervoor nam echter de laatste jaren af en dus moet er wat anders verzonnen worden.
En zo ontstond het idee: vrijwilligers vragen belangeloos een cake te bakken voor Famtofam en deze dan á €5 te verkopen tijdens de lezingen van Famtofam. Dus een oproep eerder op de website Eastermar.nl en de Marnijs voor vrijwilligers om zich te melden.
En dat gebeurde dus, en hoe! Inmiddels hebben zich bijna 30 (!) bak(st)kers aangemeld. En het leuke is dat zowel jong als oud enthousiast meedoet. Grappig is vast te stellen dat onze jongste en onze oudste bakster uit dezelfde familie komt. Sinne van der Veen (10) is de jongste en haar âld-muoike Anne Veerman (88) de oudste.
En dat alles levert de meest fantastische baksels op. Het varieert van gewone cake tot appeltaart, van minitaartjes tot bananen-dadel cake, van notenkoek tot drammenhage, van tulband tot appelcake en van ontbijtkoek tot cup cakes. Ongelofelijk hoe creatief dit verzoek wordt ingevuld.

In de 2de helft van oktober heeft Famtofam drie lezingen gegeven: voor PCB Anjum, PCOB De Westereen en Passage Akkrum. Dus 3 keer een beroep gedaan op onze cakebak(st)ers. En met succes. In totaal zijn er 61 (!) cakes gebakken en (vlot) verkocht op deze lezingen. Dat betekent een opbrengst van € 305. Wat een prachtig resultaat. En wat een betrokkenheid van Eastermarders bij Famtofam.

Nogmaals heel hartelijk dank aan al die cakebaksters en -bakkers.

Elle Hoekstra,
Communicatie & PR Famtofam

cake famtofam2

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen