In Burgum is de afgelopen week voor de 15e keer een internationaal dansfestival georganiseerd "Het Moai Fuort Simmerfestival".  Ook deze keer hebben we in Eastermar bij 14 gastgezinnen één van de groepen kunnen huisvesten. Deze keer het Studentendansensemble Mugurelul uit Roemenië. Deze groep van bijna 30 personen bestaat uit studenten van het Bolyai University in Cluj Napoca in het noord westen van Roemenië. De dansers worden begeleid door een live-orkest met traditionele transylvanische instrumenten. De groep heeft de afgelopen week diverse optredens gedaan waaronder op de Twirre in Eastermar. Naast deze optredens hebben we in Eastermar ook diverse activiteiten voor onze gasten georganiseerd zoals een avondje "shoppen" in Dokkum, een avond eten, drinken, muziek maken en dansen op de motercamping It Wytfean en een afsluitend feest op de Pleats bij Atsie en Jan Boersma. Alle gastgezinnen zijn weer een prachtige ervaring rijker.

Klik hier voor een fotoimpressie gemaakt door Albert Bakker

ALB 2325

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen