In het laatste weekend van oktober werd de jaarlijkste spooktocht in Eastermar door De Marko's georganiseerd. Vrijdag en zaterdagavond liepen 260 mensen een tocht langs onder andere de Snakkerbuorren, Achterwei, Seadwei, Heidbuurtweg, Blauhuskamp, Boskkamp, 't Hof en de E.M. Beimastrjitte. Ze hoorden een plaatselijk spookverhaal bij de verhalenkamer, kregen een eng drankje aangeboden bij Theetuin De Welp en zagen vliegende spoken en een poppenslagerij aan de Beimastrjitte. Aan de Boskkamp was een spookhuis, bij de waterspeelplaats was een waterige spookact en op twee locaties was een spannende begrafenis. Filmclown It liet zich ook zien en aan 't Hof moest men door een tunnelstelsel. Veel Eastermarders staken kaarsjes aan op de route of versierden zelfs hun huis in een griezelthema. Een zeer geslaagde tocht die veel positieve reacties van de deelnemers opleverde.

spokentocht17

spokentocht17 2

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen