Zaterdagmorgen 8.00 uur waren de beachboys al paraat om de velden op het Breed uit te zetten. Door het nieuwe Breed is het veel gemakkelijker om de velden mooi neer te leggen. Palen die op vaste punten kunnen worden neergezet zorgen ervoor dat de netten beter blijven hangen. Wel blijft de boom voor de 'bank' een klein probleem. Maar dat alles mocht de pret niet drukken.

Om 14.00 uur werd er gestart en in de daarna volgende wedstrijden traden 20 teams in het strijdperk. En gestreden werd er. Zelfs de Sânhappers haalden de laatste acht! Nooit eerder vertoond... Maar toen hadden ze het ook gehad.

De winnaars van vorig jaar (Krekt Wol) hoorden dit jaar niet bij de laatste vier. De finale ging tussen Windkracht acht en Allegaartje. Het laatste team was een nieuwkomer maar deed het heel goed tussen alle geroutineerde volleyballers. Maar de routine van o.a. Jan Wind gaf uiteindelijk de doorslag en hij en zijn team wonnen op gedecideerde wijze de finale.

Al met al dus weer een geslaagde dag met over het algemeen prima weer met maar een paar druppeltjes regen. Na afloop kon er een 'beachplate' gegeten worden bij zowel ''t Breed' als bij 'De Parel'.

De Beachboys

Klik hier voor de fotoreportages

ABA 1551

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen