×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 427 niet laden

Op vrijdag 10 juni hebben 9 leerlingen hun eerste zeilles gehad in een Optimist. Dit jaar werkte het weer mee en was het heerlijk zeilen op de Burgumer Mar. Na optuigen en instructie van Jelmer Bloembergen, gediplomeerd zeilinstructeur, mochten de leerlingen het water op. De heenreis naar de Mar was tegen de wind in en daardoor werden de deelnemers gesleept. Eenmaal op de Mar kregen ze al snel in de gaten hoe ze de snelheid in de boot konden houden. Met de kop in de wind lukt dat niet.

De sfeer was opperbest en de deelnemertjes genoten volop. Om 15.00 uur moesten ze weer richting haven De Lits; niet iedereen was daar in eerste instantie voor te porren. Maar uiteindelijk konden ze op eigen kracht naar de Lits. Behalve Mirjam, zij moest even een sleepje omdat ze met kiel en roer vast kwam te zitten...

Kijk hier voor foto's.

logo WSV WSV8K

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen