Enigszins nat maar met een zonnig humeur vonden de Koningsspelen op de beide basisscholen plaats. De scholen en de kinderen waren vrijwel helemaal oranje gekleurd!
Naast een afwisselend programma van spelletjes en knutselen hebben de kinderen kennis gemaakt met gehandicaptensport middels het programma (S)Cool on Wheels.
De bovenbouwgroepen mochten basketballen vanuit een rolstoel. Een hele ervaring! Op het plein van de Balsemyn werd tegelijkertijd een echte skateclinic van de KNSB gorganiseerd.
Om tien uur verplaatsten de kinderen zich naar de Komerk om samen met wethouder G.H. Schippers en dorpsbelang een prachtige (konings)linde te plaatsen. Tot slot stond er nog een heerlijke lunch klaar om deze 'koninklijke dag' mee af te sluiten. 

ABA 0112

Klik hier voor de fotoreportage van het planten van de Koningslinde gemaakt door Albert Bakker

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen