Op 10-10-2012 is de fotowedstrijd met het thema 'een tien voor Eastermar' - georganiseerd door TIP Eastermar - geëindigd en zijn de twee prijzen (publieksprijs en juryprijs) toegekend. Er deden 23 deelnemers mee en het aantal te beoordelen foto's was 50 stuks.

De publieksprijs ging met 58 stemmen naar Yna Boomsma met de foto: 'It wachtsjen wurdich': Tien voor Eastermar'.

foto van de prijsuitreiking

 yna


Maar ook de creatieve jury was gecharmeerd van de manier waarop Yna Boomsma het thema had ingevuld. Yna maakte een prachtige foto met tien moeders en tien babys voor de opgehaalde brug van Eastermar, waar al jaren de tekst prijkt: "Eastermar, it wachtsjen wurdich". In tegenstelling tot het bericht dat afgelopen zaterdag in de krant stond, is er in dit Friese dorp geen sprake van afname van het aantal geboortes, in tegendeel zelfs. Eastermar doet zijn bijnaam 'Brûsplak van de Wâlden' eer aan met een kleine geboortegolf.

Op zaterdag 13-10-2012 werden door de voorzitter van Tip-Eastermar F. Benedictus beide prijzen, een streekproductenpakket ter waarde van € 70,-, feestelijk aan Yna Boomsma uitgereikt. Ook veel van de moeders met kinderen die geposeerd hadden voor de winnende foto waren weer aanwezig.

De ingestuurde foto's, het rapport van onze creatieve jury, de drie Tinekes, de foto van de prijsuitreiking en een verslag over hoe de winnende foto tot stand is gekomen, zijn op de website www.tip-eastermar.nl/fotowedstrijd te bekijken.

Klik hier voor het verslag gemaakt door Yna Boomsma van de totstandkoming van de winnende foto

Hartelijke groet,

Namens het bestuur van TIP-Eastermar,

Harmke Paulides

 

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen