Sneon, 04-09-2021 om 13:00

Eastermar Eastermar

Teater en Muzyk

Fietstocht 'Een nieuwe Horizon? Je eigen Horizon!"

In Corona-jaar 2020 schreef de OMF (organisatie van muziekverenigingen in Friesland) een prijsvraag uit voor een originele activiteit die ook in Corona-tijd uitgevoerd zou kunnen worden met als thema ‘Een nieuwe horizon’. Fanfare De Lofstem uit Sumar heeft meegedaan aan deze prijsvraag en viel in de prijzen met een unieke fietstocht.

Een nieuwe Horizon? Je eigen Horizon!!
Het afgelopen jaar waren we gedwongen om ons in eigen omgeving te vermaken. Naast beperking bracht dit ook nieuwe inzichten: de eigen omgeving in onze gemeente T-diel is zeer de moeite van het bekijken en ontdekken waard.
De muziek die in de eigen omgeving wordt gemaakt is dat ook! Om dit te laten zien en vooral te laten horen is er op zaterdagmiddag 4 september tussen 13 – 17u een fietstocht ‘om ‘e Burgumermar’ waarbij tijdens de route 6 muziekverenigingen uit de eigen gemeente van zich laten horen.

Fietstocht

De tocht kan eenvoudig worden gevolgd via de knooppunten-route en kan worden opgepakt op de nummers 62, 54, 66, 69, 70, 74, 75, 79, 82, 83, 84, 27 (of vice versa) en is ongeveer 28 km lang. Op 6 plaatsen aan de route worden korte concertjes gegeven waar vooral vlotte muziek te horen zal zijn, verzorgt door brassbands en fanfares uit onze eigen gemeente. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan dirigent en muzikanten over mogelijkheden van opleiding en het meedoen in de orkesten.

Doel

Inwoners van Tytsjerksteradiel bewuster maken van de schoonheid en de verscheidenheid van onze leefomgeving, en dan niet alleen ten aanzien van de natuur maar ook van de cultuur. Hoe mooi is het dat je als kind muziek kan maken in je eigen omgeving met je eigen leeftijdsgenoten en dat je dit op zeer hoge leeftijd kunt blijven doen, want ….
‘sa as de sinne de blommen kleuret, kleuret musyk it libben’.


Mear aktiviteiten »

 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!