fairtrade

Hamstra’s Groente en Fruit heeft recent het assortiment uitgebreid met allerlei Fairtradeproducten. Daarmee verdient het bedrijf, als eerste in Eastermar, het Fairtradecertificaat. Dit certificaat wordt door de gemeente Tytsjerksteradiel uitgereikt aan bedrijven die aandacht besteden aan eerlijke handel en fairtradeproducten gebruiken of verkopen.

“Eerlijke handel vind ik belangrijk”, zegt eigenaar Jannes Hamstra. “Als je weet wat boeren soms krijgen voor hun producten en voor welke prijs dat product vervolgens in de winkel ligt, dan schrik je daarvan. Ik koop daarom zoveel mogelijk in bij een groothandel waarvan ik weet dat de boeren ook een goede prijs hebben gekregen."

De zaak verkoopt, als één van de eersten in Friesland, al jaren de biologische groente- en fruitpakketten van Odin. Daarnaast verkoopt Hamstra eko-groenten en zuivel en sinds kort dus ook allerlei fairtradeproducten als koffie, thee, chocola, rijst, koekjes en honing.
Hamstra: “De uitbreiding van mijn assortiment met fairtradeproducten vind ik logisch. Een eerlijke prijs betalen is voor zowel Nederlandse producten als producten uit ontwikkelingslanden van belang. Daarnaast merk ik dat klanten bewuster hun producten kiezen en dat fairtrade daarbij een trend is. Daar speel ik graag op in.”

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen