Rij- en Mencentrum 't Heechsân
De nieuwe binnenmanege met speciale vloer
Aan de Schuilenburgerweg 5 verrijst op dit moment een gloednieuwe manege en dat is goed nieuws voor Eastermar en omgeving.
Henk Knippenberg en Joan Boerma realiseren hier een tamelijk uniek bedrijf want Rij- en Mencentrum Heechsân is geen gewone manege. Op dit moment wordt er bijvoorbeeld een binnenmanege gerealiseerd van 20 bij 60 meter en dat is veel groter dan een normale baan. De bak zelf is al klaar en de eerste lessen worden al gegeven. De vloer van de bak is bijzonder. Niet het gebruikelijke zand maar een speciaal mengsel van zand, leem en kunststof. "Dit heeft Ankie van Grunsven ook, het veert meer en is daarom veel beter voor de paarden", aldus Henk Knippenberg. In de binnenmanege staan ook de menwagens klaar. Want naast rijlessen kunnen hier ook menlessen worden gegeven. Een optie die in de verre omtrek niet te vinden is.
"We hebben boven alles kwaliteit voor ogen, daarom willen we nooit meer dan vijf cursisten tegelijk in de les hebben. De aandacht voor de cursist moet optimaal zijn." Dit is de visie van Joan Boerma, een geroutineerd instructrice.

Plannen
Het gezin heeft veel plannen voor de toekomst. Boven de manege komt een grote kantine met professionele keuken. We hebben alle horecavergunningen, zegt Knippenberg. Ik denk dat we hier straks wel iets voor de passerende toerist kunnen betekenen. Een terras, speeltoestellen voor de kinderen, wellicht pannenkoeken, dat soort dingen. Verder hebben we hier nog een Jan Plezier staan. Daar kunnen we straks rondritten mee doen. Ook zijn er plannen voor ponykampen. Naast alle plannen en het runnen van de manege is Knippenberg ook hoefsmid.

Alle informatie over de verschillende cursussen staan op de website van het rij- en mencentrum. U kunt hier meteen kennis maken met Roel, Goldy, Jorryt en alle andere paarden, pony's en honden.

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen